Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων “Μορφές του Αντιδικτατορικού Αγώνα” – 4η/2015

Μετά την κατάλυση της δημοκρατίας, μέσα στο κλίμα του τρόμου και της βίας που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, υπήρξαν πολίτες που δεν δίστασαν να ορθώσουν
το ανάστημά τους, στελεχώνοντας τις πρώτες αντιστασιακές ομάδες. Με τις πράξεις τους ενέπνευσαν τον αγώνα κατά της τυραννίας στο εσωτερικό και, ταυτόχρονα, συγκίνησαν και αφύπνισαν την κοινή γνώμη στο εξωτερικό.

Οκτώ προσωπικότητες του Αντιδικτατορικού Αγώνα εικονίζονται στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων που κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία:

-Ο Παναγιώτης Ελής, ο Νικηφόρος Μανδηλαράς, ο Γιώργος Τσαρουχάς και

ο Γιάννης Χαλκίδης, αγωνιστές που δολοφονήθηκαν από τα όργανα του δικτατορικού καθεστώτος το πρώτο διάστημα της εγκαθίδρυσής του.

-Ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης, ο οποίος έκλεισε ο ίδιος τον κύκλο της ζωής του αυτοπυρπολούμενος στην Ιταλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα.

-Ο Σάκης Καράγιωργας, ο Σπύρος Μουστακλής και ο Δημήτρης Οπρόπουλος,

οι οποίοι εξαιτίας της αντιστασιακής τους δράσης υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια στα κολαστήρια της χούντας που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην υπόλοιπη ζωή τους.

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων έχει τίτλο «Μορφές του Αντιδικτατορικού Αγώνα» και κυκλοφορεί την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015.

 ΚΛΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
0,72 €
ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ – ΟΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
1.500.000
0,72€
ΕΛΗΣ – ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ
500.000
0,72 €
ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ – ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ
1.500.000
0,90€
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΗΣ
250.000
 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 36,2 X 52,5 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων 
ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ : Μυρσίνη Βαρδοπούλου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Πολυχρωμία ( οffset ) 
ΕΚΤΥΠΩΣΗ: «JOH. ENSCHEDÉ SECURITY PRINTING» 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις  21 Απριλίου 2015 και
θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι  20 Απριλίου 2016,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...