Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων “EUROPA 2015 – Παιχνίδια” – 5η/2015

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν την κυκλοφορία στις 11 Μαΐου 2015 της Ειδικής Σειράς γραμματοσήμων EUROPA 2015 με θέμα «Παιχνίδια», που περιλαμβάνει δύο γραμματόσημα.

Η Ειδική Σειρά  Γραμματοσήμων EUROPA εκδίδεται από το 1956 κάθε χρόνο ταυτόχρονα από
49 ευρωπαϊκές χώρες, με κοινή θεματολογία, δείγμα μιας Ευρώπης που διέπεται από ομόνοια, σύμπνοια και ομαδικότητα, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Η φετινή έκδοση EUROPA έχει θέμα τα «Παιχνίδια» και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παιδιών με κούκλες, αυτοκινητάκια, σβούρες, σφεντόνες, λούτρινα και φαντασία χωρίς όρια.

Με αυτό το γραμματόσημο Τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν και φέτος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό γραμματοσήμου της PostEurop. Στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό η ελληνική συμμετοχή είχε κερδίσει την 3η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες.

Χαρακτηριστικά της Σειράς:

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
0,90 € Ελεύθερη Σύνθεση 80.000
3,40 € Ελεύθερη Σύνθεση 80.000

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω ποσότητες γραμματοσήμων θα εκτυπωθούν σε διπλά γραμματόσημα (τα δυο γραμματόσημα ενωμένα) σε φύλλα των 16 τεμαχίων, δηλαδή 8 πλήρεις σειρές σε κάθε φύλλο.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 35 Χ 90 χιλ.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ: Ανθούλα Λύγκα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Πολυχρωμία ( οffset )

ΕΚΤΥΠΩΣΗ: «Joh. Enschedé Security Print”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ – ΔΙΑΘΕΣΗ: Η σειρά κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου 2015 και
θα διατίθεται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι 10 Μαΐου 2016 εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι απόσυρσής τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...