Έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Νοταράς, το όνομα του οποίου συνδέθηκε άρρηκτα με το ΚΕΘΕΑ, του οποίου ήταν επίτιμος πρόεδρος και το είχε υπηρετήσει για πάνω από 33 χρόνια. Τα 14 ως μέλος του ΔΣ και με τρεις θητείες ως πρόεδρoς του. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, με μεταπτυχιακό στην πολιτική και την κοινωνιολογία και εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Η δικτατορία του 1967 τον συλλαμβάνει και μένει στη φυλακή για 5,5 χρόνια. Στην πολυτάραχη ζωή του διετέλεσε μεταξύ άλλων και επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού με θητεία στις τρεις πρώτες Κεντρικές του Επιτροπές και υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων.
Ο Γεράσιμος Νοταράς αφιέρωσε σημαντικό κομμάτι της ζωής του στο ΚΕΘΕΑ ως εθελοντής επί 33 χρόνια, εκ των οποίων τα 19 από την άμισθη θέση του προέδρου του ΔΣ. Για το έργο του και την προσφορά του στο ΚΕΘΕΑ τιμήθηκε το 2003 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.
Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων 1967-1974 (ΣΦΕΑ).
Από το 1979 μέχρι σήμερα υπήρξε επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, ενός από το μεγαλύτερα αρχεία της Ελλάδας, το οποίο εξελίχθηκε σε σημαντικό κόμβο για την αρχειονομία, την ιστορική έρευνα, τις εκπαιδευτικές και μουσειακές δράσεις και βέβαια για τις εκδόσεις στον τομέα της οικονομικής ιστορίας. Έχει γράψει και έχει επιμεληθεί βιβλία τραπεζικής ιστορίας, έχει συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
Ως επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας επέλεψε προσωπικά τα πολύτιμα φιλοτελικά αντικείμενα – από το αρχείο της ΑΣΠΙΩΤΗ ΕΛΚΑ που κατέχει η Τράπεζα –, τα οποία εκτέθηκαν στη ΝΟΤΟΣ 2015, επιβλέποντας ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού περιπτέρου. Αλλά και στη NOTOS 2021, ανταποκρίθηκε και πάλι στην πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής δίδοντας, αν και βαριά ασθενής, οδηγίες για παρουσίαση νέων εκθεμάτων.
Ο φιλοτελικός κόσμος θα θυμάται πάντα τη δράση του.